Ekonomi

Warner Bros. Discovery Mali Sonuçları Piyasa Beklentilerinin Altında Kaldı

Warner Bros. Discovery (WBD), Wall Street’teki analistlerin beklentilerini karşılamayan ilk çeyrek sonuçlarını bildirdi ve hisse senedi fiyatında %3,2’lik bir düşüşe neden oldu.

Medya şirketi, analistlerin tahmin ettiği -0,23 $’dan 0,17 $ daha kötü olan -0,40 $ hisse başına düzeltilmiş zarar açıkladı. Çeyrek geliri de 9,96 milyar dolarla beklentilerin altında kalırken, ortalama tahmin 10,22 milyar dolardı.

Bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla şirketin geliri, döviz kurunun etkileri hariç olmak üzere %7 oranında azaldı. Bu düşüş temel olarak Suicide Squad adlı video oyunundan elde edilen gelirin azalmasından kaynaklandı: Bir önceki yıl Hogwarts Legacy kadar iyi performans gösteremeyen Suicide Squad: Kill the Justice League adlı video oyunundan elde edilen gelirin azalmasından kaynaklandı.

Kazançlardaki düşüşe rağmen Warner Bros Discovery’nin İcra Kurulu Başkanı David Zaslav, şirketin yayın bölümünden elde edilen yaklaşık 90 milyon dolarlık pozitif FAVÖK ve reklam satışlarındaki büyüme gibi belirli alanlardaki güçlü performansını vurguladı. Zaslav ayrıca şirketin serbest nakit akışındaki kayda değer iyileşmeye ve çeyrek boyunca borç ödeme çabalarına da dikkat çekti.

Warner Bros Discovery’nin küresel doğrudan tüketiciye abone sayısı geçen çeyreğe göre 2,0 milyon artarak 99,6 milyona yükseldi ve kullanıcı başına ortalama gelir 7,83 dolara ulaştı ki bu da kur etkileri hesaba katılmadığında %4’lük bir artış anlamına geliyor.

Şirketin -966 milyon $’lık net zararı, satın alınan maddi olmayan varlıkların amortismanı, içeriğin gerçeğe uygun değerinde yapılan ayarlamalar ve yeniden yapılandırma maliyetleriyle ilgili önemli vergi öncesi masrafları içeriyordu.

Serbest nakit akışı önemli bir artış göstererek 390 milyon dolara ulaştı ve bu da bir önceki yılın aynı çeyreğine göre 1.3 milyar dolarlık bir iyileşmeyi temsil ediyor.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Zaslav yorumunda şirketin stratejik girişimleri ve Max’in Avrupa’da planlanan genişlemesinin yanı sıra bu yıl için planlanan güçlü içerik dizisi konusunda iyimser olduğunu ifade etti. Zaslav, “Şirketimizi gelecek için yeniden şekillendirmek ve önümüzdeki fırsatlardan tam olarak yararlanmak üzere kendimizi konumlandırmak için stratejik kararlar almaya devam ediyoruz” dedi.

Bu makale AI’nin yardımıyla üretilmiş ve çevrilmiş ve bir editör tarafından gözden geçirilmiştir. Daha fazla ayrıntı için lütfen Hüküm ve Koşullarımıza bakın.

iskenderun-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu