Yaşam

Ata Demirer Empati Programının konuğu oldu

Ata Demirer, BBO Yapım tarafından hazırlanan ve NTV’de yayınlanan Ahmet Mümtaz Taylan’ın sunduğu Empati Programı’nın konuğu oldu. Gerçek hikayelerle empati kuran Ata Demirer ve Ahmet Mümtaz Taylan’ın sıcak sohbeti programa damgasını vurdu.

AMELİYATLA KİLO VERMEDİM

30 kilo verdim. Sağa sola okudum, hayır bağırsaklarını yıkattı, hayır mide ameliyatı geçirdi. İzleyenler bilmeli ki glisemik indeksim kötüydü, insülin direncim vardı, düzenli beslendim ve spor yaptım. Bir anda kilo vermedim, kilo vermem 2 buçuk yılımı aldı.

GEÇEN YILLARIMDA BURSA GECESİ YAPTIM

Hikayeler hayatımızı net ve özlü hale getirir. Bursa Bülbülü’nü tamamen o geçmiş yıllar için yaptım. 10-20 yaşında Bursa’da müzisyen olmak isteyen Ata’nın çevresinde ağabeylerini izlemesi, onların imkansız insanlara aşık olup perişan olmaları, dönemin rahatlığı, iletişimin bereketi…

Kendime bir hediye yapayım dedim, 70 yaşıma geldiğimde bu filmi izleyeyim, eski albümleri karıştırmaya gerek yok. Benim gibiler de sever dedim, herkes kendinden bir şeyler bulmuş…

BEYAZ ZAMBAKLARI KİMSE İÇİN VEYA ACI İÇİN YAZMADIM!

Beyaz Zambaklar değerli bir hikayenin finalidir ama yolculuk sırasında gün yüzüne çıktı. Muğla’dan Bozcaada’ya gidiyorum, evde beni bekleyen yok… Domates, biber, karnımı doyuracak bir şeyler alırım dedim ama evde hiçbir şey yok.

Yerel teyzelerden biri çiçek satıyor ve kokusunu alıyorum. ‘Bunlar nedir?’ dedim. ‘Al bunları, beyaz zambaklar’ dedi. Çiçekleri verandaya koydum.

Evde ses yok, sadece zambaklar var, bana bakıyorlar, fikir verdi tak tak, filmin sahnesi çıktı, müziğini ben yapayım dedim, Taşkın’a gönderdim. Sabah, ‘Kompozisyonu değiştireceğim ama çok güzel olacak’ dedi.

Şarkıyı ikimiz birlikte yaptık. O şarkıyı birine bakarak ya da acı hissederek yazmadım! Bir zambak çiçeği ve hayali karakterler bastı…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu